loopbaan

Prof. drs. H.W.H. (Harry) Welters, geboren te Maastricht 23 Oktober 1939.

Na het doorlopen van de middelbare school in Maastricht en zijn afstuderen aan de economische faculteit in Tilburg in 1965 en, aansluitend, het vervullen van zijn militaire dienstplicht (1965-1966) startte Harry Welters per 1 Januari 1967 zijn professionele carrière bij de Nederlandse Spoorwegen; de eerste vijf jaren bij Marketing Reizigersvervoer. Na een detachering van 6 jaar bij Intercontainer, Basel als Directeur Marketing Services, keerde hij terug bij NS Goederenvervoer in Utrecht. Van 1982 – 1989 bekleedde hij daar de functie van Directeur Verkoop Goederenvervoer.

Per 1 November 1989 volgde zijn benoeming tot Directeur Havenondernemersvereniging SVZ in Rotterdam, thans Deltalinqs (samen met het vroegere EBB). De Havenondernemersvereniging SVZ, opgericht in 1907 behartigt de belangen van het Rotterdamse havenbedrijfsleven. Daartoe is de vereniging vertegenwoordigd in nagenoeg alle voor de transportwereld relevante organisaties. Welters bekleedde daarin, maar ook in andere maatschappelijk actieve organisaties, vele bestuursfuncties. (Zie rubriek maatschappelijke activiteiten/bestuursfuncties). Als publicist en columnist leverde hij met regelmaat commentaar op de gebeurtenissen in de (transport)wereld.

Per 1 September 1997 werd Welters benoemd tot Bijzonder Hoogleraar Haveneconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Welters verliet zijn post als Directeur SVZ per Oktober 1999. Bij die gelegenheid werd hij door Hare Majesteit benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Per 1 November 2004 verliet Welters de Erasmus Universiteit met emeritaat. De stad Rotterdam onderscheidde hem bij die gelegenheid met de Wolfert van Borselen Erepenning.

In 2008 ‘repatrieerde’ Welters naar zijn geboortestad Maastricht en hervatte aldaar, dit maal als het ware vanuit een sidekick-positie, zijn activiteit als columnist.

 

Advertenties

2 gedachten over “loopbaan”

  1. Nol van Herk gezegd:

    Harry, Ik heb je website ontdekt. Leuk! Je zit dus nu in Maastricht, waar het jou en Simone wel goed zal gaan. Ik zou het heel leuk vinden iets van je te horen. Met mij gaat het redelijk. Ik ben 93 en geen atleet meer. Anny is vorig jaar april overleden aan darmkanker. Met enkele oud-collega’s heb ik nog contact in de vorm van een of twee borrelavondjes per jaar in Utrecht. En ik heb de reünies van de Spoorschool nog steeds bezocht. In oktober heeft er weer een plaats.
    Ik denk met plezier terug aan de tijd dat we samen bij Cz 1 zaten, al is dat toch al knap lang geleden.
    Hartelijke groet, ook aan Simone,
    Nol van Herk

  2. Harry, Na ons gesprek van gisteren in de sportclub hebben wij kennis genomen van je website en je collums. Wij denken dat wij nog veelvuldig over Maastricht en de Euregio zullen babbelen op de club. Marlies en Ger Starmans

lever uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s